Sagt

SAGT OM NÄR DU LER STANNAR TIDEN


Intervju på hejaolika.se den 16 februari 2017

Läs artikeln här


Artikel på anhoriga.se den 15 mars 2017

Läs artikeln här


Reportage i Dagens Nyheter den 29 mars 2017

Läs artikeln här


Inlägg på bloggen Linda & Harry 4 april 2017

"Läser just nu boken När du ler stannar tiden skriven av Anna Pella och skulle vilja dela med mig av några stycken i hennes bok som jag känner igen mig i. Det är som om hon har satt ord på mina känslor under den första tiden."

Läs hela inlägget här


Ur inlägg på litteraturskafferiet.se 6 april 2017

”Hur är det att få ett barn med flerfunktionsnedsättning? Hur ska man tackla livet när varje dag är oförutsägbart? Hur orkar man? Hur tar man det när döden nu som då knackar på och vill komma in?

Vad är ett meningsfullt liv och vem har rätt att bestämma det? Anna Pella ger svar på alla dessa frågor och fler därtill med sin nakna, utelämnande och ärliga berättelse om livet med Agnes.”


Ur Recension i tidningen Pingst nr 1-17

"Språket är ibland närmast poetiskt, i meningar såsom ”Våra händer har fått sitt livs viktigaste uppdrag” och ”Så

länge de jag älskar andas är jag nöjd”. Boken är viktig, inte minst eftersom den lyfter den ständigt aktuella frågan om människovärde. Det är smärtsamt att läsa hur ofta föräldrarna får frågan, uttalad eller underförstådd, om det är värt att rädda Agnes liv. Vad är ett meningsfullt liv? Vem kan bedöma en annan människas livskvalitet? Och vad är en människa – något mer än de fysiska förmågorna?" Läs hela recensionen här


E-post den 9 maj 2017 från mamma till 7-årig son med flerfunktionsnedsättning

"Jag bara måste få skriva till dig och tacka för att du skrivit boken om Agnes... Det känns precis som om det är jag själv som skrivit boken. Jag grät nästan hela tiden när jag läste din bok, för jag känner så väl igen mig i alla känslorna du beskriver (även nu när jag mailar så trillar tårarna av nån anledning). Tack snälla Anna för att du fått ner allting i text som snurrar omkring i mitt huvud. Jag ska be alla våra assistenter och vänner att läsa din bok, eftersom jag tror att de kommer att få en bättre förståelse för hur det känns att ha ett barn med stort hjälpbehov och att vara beroende av att ha andra i sitt hem hela tiden. Tack än en gång för din bok, den ger styrka till oss som är i samma situation, och förhoppningsvis förståelse hos dem som står utanför vår speciella värld."


Ur Recension av Stiftelsen JMR 21 juni

"Anna Pellas skildring går rakt in i hjärtat. Den är varken sen­ti­mental eller hurtig. Mamma Anna har inga superkrafter, men hennes och hennes mans starka kärlek till Agnes bär dem alla. Boken om Agnes beskriver hur en familj med ett ovanligt barn format ett gott liv tillsammans med sina tre döttrar." Läs hela recensionen här